JUN 02
КАБИНЕТУ ПРЕМИЈЕРА

ЗАХТЕВИ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


                          

На основу претходних састанака у Влади, а након тога консултације комплетне базе на терену, представници пољопривредника захтевају од Владе Републике Србије да по хитном поступку за опстанак пољопривреде начине следеће кораке:

1. Поново вратитити на Владу и по хитном поступку усвојити Прелевмане којим се морају заштитити мали и средњи произвођачи млека и меса од неконтролисаног увоза по дампинг ценама из ЕУ којим се угрожава опстанак око 48,3% малих произвођача.

2. Захтевамо од Владе Републике Србије да се поштује Закон о забрани продаје државне земље странцима у било ком облику. У Новом предлогу закона о земљишту захтевамо да се унесе ограничење за право пречег закупа по основу условних грла за сточаре и да за њих закуп државне земље може износити максимално 5 година. Уједно тражимо да сав вишак државне земље држава прода Породичним Пољопривредним Газдинствима трајно , максимално до 20 хектара на отплату од 20 година. Тиме ће држава наплаћивати порез на то земљиште и спречити странце да од 2017 године покупују наше оранице.Предлоге ћемо изнети на састанку.

3. Захтевамо да се по хитном поступку утврди одговорност и спроведу одговарајуће мере за лица која нису адекватно реаговала по питању испоруке и употребе против градних ракета услед чега је дошло до великих материјалних штета по пољопривреду. Штету обавезно надокнадити.

4. Пољопривредници у потпуности подржавају пројекат "Запослимо Србију" који је презентован на нашим састанцима у Влади те тражимо од Владе подршку овог пројекта како бисмо привредно и економски у најкраћем временском периоду препородили Србију.

5. По хитном поступку кренути у наплату закупа за оранице које се бесправно користе. Против узурпатора предузети све законске мере. Ради се о средствима енормне вредности. Конкретне и ефикасне мере ћемо предложити на самом састанку.

6. Желимо да добијемо информацију о предложеним кадровским решењима на које смо скренули пажњу у претходном периоду.

7. Молимо Вас да се по питању предложених мера изјасните у року од седам дана.

Напомињемо да је због неадекватних и погрешних мера које су у задњем периоду доношене код пољопривредника дошло до превеликог незадовољства и уколико се у најкраћем периоду не донесу адекватне мeре постоји опасност да ће доћи до неконтролисаног излива незадовољства и да ће се бунт пренети на путеве и улице те се плашимо се да нећемо моћи да контролишемо њихово незадовољство.


ПРЕДСТАВНИЦИ АСОЦИЈАЦИЈА

БАНАТСКИ ПАОРИ
АСОЦИЈАЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНИКА
САВЕЗ АГРАРНИХ УДРУЖЕЊА ВОЈВОДИНЕ
САВЕЗ ПРОИЗВОЂАЧА АГРОПРИВРЕДЕ СРБИЈЕПОДСЕЋАЊЕ КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАЛО НЕЗАДОВОЉСТВО ПОЉОПРИВРЕДНИКА 2013. ГОДИНЕ.

Banatski Paori probijaju blokadu - 2013.g. from Banatski Paori on Vimeo.Copyright © 2012. All rights reserved.
Designed By Studio X