MAJ 19

ПОМОЋ БАНАТСКИХ ПАОРА ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧИЈИМАUz verovanje da je u reonima zahvaćenim poplavama u Srbiji ostalo žive stoke, Asocijacija poljoprivrednika „Banatski paori” pokrenula je akciju za prikupljanje stočne hrane, koju želi da uputi u poplavljena područja. Poljoprivrednici se mogu javiti u udruženje na telefon 013/671-290 i na elektronsku adresu: bap.banpaori.manic@gmail.com, a na raspolaganju je i sajt „Banatskih paora”: www.banatskipaori.rs.

U proglasu – pozivu na učešće u prikupljanju pomoći piše: „Obaveštavamo vas da je važno u ovim izuzetno teškim trenucima za sve građane Srbije da se kao Asocijacija „Banatski paori” uključimo u prikupljanje pomoći u vidu stočne hrane: kukuruz, ječam, seno, detelina, sojina slama, suncokretova i sojina sačma i da ovu robu uputimo u nastradala područja. Želja nam je da se održi preživeli stočni fond.

Smatramo da u ovim danima ljudska solidarnost neće zatajiti, jer znamo koliko je postradalom stanovništvu teško. U ovoj borbi za fizički opstanak, pamtimo reči koje je izgovorio Patrijarh Pavle: „Budimo ljudi”.

Vođeni time, molimo ljude dobre volje da se uključe u našu akciju, da bi se umanjila šteta našim nastradalim domaćinima i da im na taj način barem malo olakšamo muke. Kada nas mnogo odvoji pomalo za stočare, to može biti mnogo za njih i od velike pomoći.

Prvi primer solidarsnosti već imamo. Naše udruženje iz Miletićeva, kojima je pod vodom preko 60% useva, odvojiće stočnu hranu za ugrožene stočare. Oni kažu da njihovi životi nisu ugroženi i da im je stalo da onima kojima je mnogo teže nego njima bar malo olakšaju život”.Copyright © 2012. All rights reserved.
Designed By Studio X